

Special Education Advisory Council (SEAC)

Meeting Agenda

Virtual: Zoom Link

8:30 am–4:30 pm October 22–23, 2024 SMART Center | 6200 NE 74th Street, Suite 110 Seattle, WA 98115

Open Meeting | 8:30 am-9 am (30 min) Presenter(s):

- Call to order Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Land Acknowledgement Jen Chong Jewell, Executive Vice-Chairperson
 - Text 907-312-5085 or <u>click here</u> to identify the Native Lands on which you are currently located and please add to the chat box to honor the Native Lands.
- Introduction of members Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Review agenda, SEAC <u>Bylaws</u>, and <u>Group Norms</u> **Diana Marker, Executive** Member
- Review and accept minutes from the May 2024 meeting Jen Chong Jewell,
 Executive Vice-Chairperson
- Action Item(s): Review and accept May 2024 minutes.

Welcome SMART TEAM | 9 am-9:15 am (15 min)

Presenter(s): Tania MayAction Item(s):

Disability Month | 9:15 pm-9:30 am (15 min)

Presenter(s): Jen Chong-Jewell

Community forum planning | 9:30–10 am (30 min)

Washington Education Association (WEA) | 10:00 am-11:25 am (85 min)

Presenter(s): Annie Lamberto, Jackie Brown, Cindy Rockholt, Maren Johnson

Public Comment | 11:30 am-Noon

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

Topic(s): All regular meetings of the Special Education Advisory Council are open to the public. The public is encouraged to attend and may give comment only during the designated public comment time frame on the agenda.

The Special Education Advisory Council can be addressed on any matter, but only during the public comment portion of the meeting. Please be aware that the SEAC is not required to respond to any comments, and generally does not.

When it is time for Public Comment, the Executive Chair will ask who is interested in participating, please let the Chair know of your desire to comment. You will be called on when it is your turn. Each participant will have three (3) minutes for remarks. If the comment is longer than three minutes, the Chair has the responsibility to stop the speaker and move forward with the next person.

If there is no one interested in making a public comment, the agenda will move forward to the next item on the agenda.

Working Lunch | Noon-12:30 pm

Focus on goals and agenda topics for the year | 12:15–1 pm (45 min) Presenter(s): Executive team

Break | 1 pm (15 min)

Time for workgroups | 1:15–2:45 pm (90 min)

Presenter(s): Executive Team

Break | 2:45 pm (15 min)

SMART TEAM | 3–3:45 pm (45 min)

Presenter(s): SMART TEAM

• Action Item(s):

Summary of Actions 3:45 pm-4 pm (15 min)

Presenter(s): Tammie Jensen- Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

Day Two

Date and Time: October 23, 8:30 am–4:30 pm **In-Person Location: SMART CENTER**

Virtual: Zoom Link

Open Meeting | 8:30 am-8:45 am

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

Legislative Updates & Due Process | 8:45 am-9:30 am (45 min)

Presenter(s): Tania May & Alyssa Fairbanks

Seattle Public Schools | 9:30 am-10:15 am (45 min)

Presenter(s): Devin Gurley

Action Item(s):

Break | 10:15 am (15 minutes)

Pre-ETS | 10:30 am-11:15 am (45 min)

Presenter(s): Pablo Villarreal

- Topic(s):
- Action Item(s):

Executive Session | 11:15 am-Noon (45 min)

Presenter(s): Executive Team and members

Working lunch | Noon-12:30 pm

Focus areas and recommendations & workgroups | 12:30 pm-2 pm (90 min)

Presenter(s): Executive Team – Executive Team

• Topic(s):

Summary of Actions | 2 pm-2:30 pm

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

Adjourn 2:30 pm