

Special Education Advisory Council (SEAC)

Meeting Agenda

Virtual: Zoom Link provided after

registering

First Day, May 20, 2025

8:30 am–1:15 pm May 20–21, 2025

SEAC Meeting: <u>registration required</u> Community Forum: <u>registration required</u>

Open Meeting | 8:30 am-9:15 am (45 min)

- Call to order Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Reminder to all members: please register.
- Land Acknowledgement **Diana Marker, Executive Vice-Chairperson**
 - Text 907-312-5085 or <u>click here</u> to identify the Native Lands on which you are currently located and please add to the chat box to honor the Native Lands.
- Introduction of members Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Review agenda, SEAC <u>Bylaws</u>, <u>Group Norms</u>, and Purpose **Samantha Fogg**,
 Executive Member
- Review and accept minutes from the February 2025 meeting Diana Marker,
 Executive Vice-Chairperson

OSPI Updates | 9:15-10 am (45 min)

Presenters: Tania May, Cassie Martin, and Alyssa Fairbanks

- Differentiated Monitoring and Support (DMS)
- Early Childhood Special Education (ECSE)
- Legislative Updates
- Due Process briefing

Q&A | 10-10:15 am (15 min)

Break | 10:15-10:30 am (15 min)

Discussion Community Forum | 10:30–11:15 am (45 min)

Presenters: Workgroup Chair

• Topics: Community forum future plans

Break | 11:15–11:30 am (15 min)

Public Comment | 11:30 am-noon

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

Topic(s): All regular meetings of the Special Education Advisory Council are open to the public. The public is encouraged to attend and may comment only during the designated public comment time frame on the agenda.

The Special Education Advisory Council can be addressed on any matter, but only during the public comment portion of the meeting. Please be aware that the SEAC is not required to respond to any comments, and generally does not.

When it is time for Public Comment, the Executive Chair will ask who is interested in participating, please let the Chair know of your desire to comment. You will be called on when it is your turn. Each participant will have three (3) minutes for remarks. If the comment is longer than three minutes, the Chair has the responsibility to stop the speaker and move forward with the next person.

If there is no one interested in making a public comment, the agenda will move forward to the next item on the agenda.

Priorities and Planning for Report Writing on Day 2 | noon-1 pm (60 min)

Presenters: Workgroup Chair

Summary of Actions | 1–1:15 pm (15 min)

Presenter(s): Tammie Jensen- Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

SEAC May Meeting Day Two

May 21, 8:30 am-12:45 pm

Virtual: Zoom Link provided after

registering

Open Meeting | 8:30-8:45 am (15 min)

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

Updates from DVR | 8:45-9:30 am (45 min)

Presenters: Pablo Villarreal & Sam Blazina

Elections for new executive team | 9:30-9:45 am (15 min)

Presenter(s): Executive Team

Break | 9:45-10 am (15 min)

Annual Report Writing & SEAC 2025–26 Focus

Areas/Recommendations | 10 am-noon (120 min)

Presenters: Workgroup chairpersons

Break | noon-12:15 pm (15 min)

Summary of Actions | 12:15–12:45 pm (30 min)

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

Adjourn 12:45 pm