

Special Education Advisory Council (SEAC)

8:30 am–1:30 pm February 4–5, 2025 Virtual registration required

Meeting Agenda

Virtual: **Zoom Link provided after**

registering

First Day, February 4, 2025

Open Meeting | 8:30 am-8:55 am (25 min) Presenter(s):

- Call to order Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Discussion about recording the meeting.
- Land Acknowledgement Jen Chong Jewell, Executive Vice-Chairperson
 - Text 907-312-5085 or <u>click here</u> to identify the Native Lands on which you are currently located and please add to the chat box to honor the Native Lands.
- Introduction of members Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Review agenda, SEAC <u>Bylaws</u>, and <u>Group Norms</u> **Diana Marker, Executive** Member
- Review and accept minutes from the October 2024 meeting **Jen Chong Jewell**, **Executive Vice-Chairperson**

Differentiated Monitoring and Support (DMS) | 9 am-9:30 am (30 min)

- Presenter(s): Jennifer Story & Alexandra Toney
 - Focus: As part of the preparation for Washington state to participate in the Office of Special Education Programs (OSEP) federal monitoring cycle differentiated monitoring and support (DMS), the Special Education division would like to engage in a collaborative discussion with the SEAC around the SEAC's efforts in sustaining compliance and improvement for students with disabilities

Early Childhood Special Education (ECSE) Updates | 9:15 am-10 am (45 min)

- Topics: Transition 3–22
- Presenter(s): Tania May & Cassie Martin

Break | 10 am (10 min)

Legislative Updates, Briefing, APR Part 1 | 10:10 am-11:20 am (70 min)

• Presenter(s): Tania May

Break | 11:20 am (10 min)

Public Comment | 11:30-Noon

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

Topic(s): All regular meetings of the Special Education Advisory Council are open to the public. The public is encouraged to attend and may comment only during the designated public comment time frame on the agenda.

The Special Education Advisory Council can be addressed on any matter, but only during the public comment portion of the meeting. Please be aware that the SEAC is not required to respond to any comments, and generally does not.

When it is time for Public Comment, the Executive Chair will ask who is interested in participating, please let the Chair know of your desire to comment. You will be called on when it is your turn. Each participant will have three (3) minutes for remarks. If the comment is longer than three minutes, the Chair has the responsibility to stop the speaker and move forward with the next person.

If there is no one interested in making a public comment, the agenda will move forward to the next item on the agenda.

SEAC Positions | Noon-12:45 (45 min)

Presenter(s): Executive Team

Topics – Expectations of the executive team and SEAC members

- Nomination of new executive team members
 - Elections to be held on February 5

Discussion Community Forum | 12:45–1:15 (30 min)

Presenters: Workgroup Chair

Topics: Community forum future plans

Summary of Actions | 1:15-1:30 pm (15 min)

Presenter(s): Tammie Jensen- Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

SEAC February Meeting Day Two

February 5, 8:30 am-1:30 pm

Virtual: Zoom Link provided after

registering

Open Meeting | 8:30 am-8:45 am

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

APR Part 2 | 8:45 am-9:45 am

Presenters: Tania May & Sandy Grummick

Elections for new executive team | 9:45-10:15 am

Presenter(s): Executive Team

Break | 10:15 am (10 min)

Updates from DVR | 10:25–11 am (36 min)

Presenters: Tania May & Pablo Villarreal

Follow up from workgroups | 11-Noon (60 min)

Presenters: Workgroup chairpersons

Due Process briefing | Noon-12:15 pm (15 min)

Presenters: Alyssa Fairbanks

Summary of Actions | 12:15–12:40 pm (25 min)

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

Adjourn 12:45 pm